Ponedeljak - Subota

+381 64 159 88 33
+381 11 66 87 164
+381 64 11 08 327

Balkanska 42, Belgrade, Serbia

Zubni implanti

Zubni implanti su vrhunsko rešenje za vraćanje osmeha i funkcionalnosti Vaših zuba. u specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji EURODENT koristimo najnovije tehnologije i materijale da bi Vaš osmeh bio zdrav i prirodan. Bez obzira na razlog gubitka zuba, zubni implanti pružaju trajno, estetski privlačno i funkcionalno rešenje. Naš tim stručnjaka je tu da Vas vodi kroz ceo proces, od konsultacija do finalne realizacije Vašeg savršenog osmeha.

Ne dozvolite da gubitak zuba utiče na Vaš kvalitet života. Zakazite pregled već danas i saznajte kako možemo obnoviti Vaš osmeh i samopouzdanje uz pomoć zubnih implanata. Naša vrata su uvek otvorena za Vaša pitanja i dileme.

Šta su zubni implantati?

Zubni implanti predstavljaju vrhunac moderne stomatološke tehnologije u zameni izgubljenih zuba, omogućavajući pacijentima da povrate ne samo funkcionalnost već i estetiku svog osmeha. Osnovu implanta čini titanijumski šraf, koji se zbog svojih izuzetnih bioinertnih svojstava i sposobnosti osteointegracije, hirurški ugrađuje direktno u vilicu. Ovaj postupak omogućava implantu da se spoji sa kostima, postajući stabilna i trajna osnova za nadogradnju.

Razvojem tehnologije i materijala, današnji zubni implanti pružaju izuzetno visok nivo prilagođavanja, omogućavajući stomatolozima da odgovore na različite izazove pacijentovog oralnog zdravlja svakog pacijenta . Bilo da je reč o zameni jednog  ili više zuba, ili potpune rekonstrukcije osmeha, zubni implanti nude rešenje koje je dugotrajno, estetski prihvatljivo, i, što je najvažnije, prilagođeno potrebama i željama svakog pacijenta.

Prednosti zubnih implantata

Zubni implanti nude brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode protetske rehabilitacije. Osim što omogućavaju prirodan izgled, implanti poboljšavaju žvakanje i govor, štite preostale zube od prekomernog opterećenja, te sprečavaju atrofiju vilicne kosti koja prirodno sledi nakon gubitka zuba.

Inovacije u materijalima

Od nerđajućeg čelika do plemenitih metala i polimera, svet zubne implantologije je prošao dug put. Danas, titan, tantal i niobium, zajedno sa aluminijum oksid keramikom, predstavljaju zlatni standard zbog svojih bioinertnih svojstava, omogućavajući uspešnu integraciju sa kostima i minimalizujući rizik od odbacivanja.

Vrste implanata i njihova primena

Različiti oblici i dimenzije implanata, od igličastih do cilindričnih, omogućavaju nam da prilagodimo tretman specifičnim potrebama svakog pacijenta. Sa razvojem tehnologije, subperiostalni implantati su ustupili mesto savremenijim enosalnim (intraosealnim) implantatima, nudeći poboljšanu adaptaciju i funkcionalnost.

Proces ugradnje implanata

Put ka obnovi vašeg osmeha pomoću zubnih implanata počinje temeljnom dijagnostikom i planiranjem. U specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji EURODENT koristimo najsavremeniju dijagnostičku opremu, uključujući digitalne ortopantomografe i 3D skenere, koja nam omogućava da sa izuzetnom preciznošću analiziramo stanje vaše vilice i oralnog zdravlja. Ova detaljna procena je ključna za kreiranje personalizovanog plana tretmana koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

Nakon što se detaljno isplanira vaš tretman, sledi faza hirurške ugradnje implanta. Ovaj korak se obavlja pod lokalnom anestezijom, uz mogućnost sedacije za pacijente koji osećaju nelagodnost ili anksioznost. Naš cilj je da ovaj postupak učinimo što udobnijim i bezbolnijim za vas. Titanijumski šraf se pažljivo postavlja u predodređenu poziciju u kosti, čime se postavlja temelj za vaš novi zub.

Konačna faza ovog procesa uključuje izradu i postavljanje protetske nadoknade, bilo da je reč o krunici, mostu ili potpunoj protezi. Ove nadoknade se izrađuju tako da se savršeno uklapaju u vaš postojeći niz zuba, kako po boji tako i po obliku, osiguravajući da vaš novi osmeh izgleda prirodno i estetski dopadljivo.

U Eurodentu, naš tim stručnjaka prati vas na svakom koraku ovog puta, koristeći najnaprednije tehnike i materijale kako bi osigurao minimalno invazivne procedure i optimalne rezultate. Naša posvećenost vašem zadovoljstvu i zdravlju je ono što nas izdvaja.

Ko sve može da ima koristi od zubnih implanata?

Gotovo svako ko je izgubio jedan ili više zuba može biti kandidat za zubne implante. Međutim, važni faktori su dobri opšti zdravstveni uslovi, kvalitet i količina vilične kosti, kao i pravilna oralna higijena. Naš tim će proceniti Vaše specifične potrebe i preporučiti najbolje moguće rešenje.

Zašto da izaberete Eurodent kliniku za ugradnju zubnih implantata?

U specijalističkoj stomatološkoj ordinaciji EURODENT posvećeni smo pružanju personalizovane nege najvišeg kvaliteta. Naši stručnjaci za implante koriste samo proverene materijale i tehnike, osiguravajući dugotrajne i pouzdane rezultate. Naš pristup je holistički, što znači da uzimamo u obzir sve aspekte Vašeg zdravlja i estetike kako bismo postigli optimalne rezultate.

Balkanska 42, Belgrade, Serbia

+381 64 159 88 33
+381 11 66 87 164
+381 64 11 08 327

Ponedeljak - Subota

Iskustva i najnoviji trendovi u stomatologiji

dental-tribune

© 2020 Stomatološka Ordinacija Eurodent. Sva prava zadržana